Náhled předního přebalu DVD

Byl jednou jeden... člověk   4. disk

Il Était une fois... l'homme, Francie, 1978

Režie: Albert Barillé

Hrají: Animovaný, Albert Barillé, Patrick Préjean, Josef Meinrad

Délka filmu: 4x26 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: stereo

Děj filmu: Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. Viz. předešlé úspěšné série:
"Byl jednou jeden objevitel", "Byl jednou jeden život" a "Byl jednou jeden vynálezce".

Byl jednou jeden... objevitel 1987
Byl jednou jeden... život 1986
Byl jednou jeden... vynálezce 1994
Epizody:
  1. Byla jednou jedna Země
  2. Člověk neandrtálský
  3. Člověk cromagnonský
  4. Úrodná údolí
  5. První říše
  6. Periklova doba
  7. Římská říše
  8. Šíření islámu
  9. Karlovci
  10. Doba Vikingů
  11. Stavitelé katedrál
  12. Marco Polo a jeho cesty
  13. Stoletá válka
  14. Renesance
    V tomto díle poznáme krásu renesanční doby, a to především italského města Florencie, ve kterém uvidíme největší umělce své doby: Leonarda da Vinci, Botticeliho, Pietra Vannucciho zvaného Perugino a další. Renesance přeje umění a díky ní vznikají tak dokonalá díla jako je socha Davida od mistra Michelangela Buonarottiho, nejznámější obraz světa - plátno Mony Lisy od Leonarda da Vinci a další nesmrtelná umělecká díla. A protože byl Leonardo všestranným umělcem, nahlédneme do tajů jeho vynálezů, které předběhly dobu, jako je létací stroj, válečný tank či přístroje umožňující potápění se pod vodou.
  15. Španělské zlaté století
    Kdo to byl Kryštof Kolumbus a jakou náhodou se mu povedlo objevit Ameriku? Chtěl se vydat po stopách Marca Pola do Číny a místo toho doplul do Ameriky? A co původní obyvatelé Ameriky indiáni? Jak žily před tím než se zde objevili Evropané a co se stalo poté? Uvidíte sami, jak to bylo, v tomto díle věnovaném Španělsku. Poznáme největšího autora této doby, spisovatele Lope de Vega a uvidíme snahu o sjednocení Španělska králem Karlem V., který je nazýván nejbohatším a nevlivnějším vládcem světa.
  16. Alžbětínská Anglie
    V Anglii usedá na trůn Alžběta I. a její lodě poprvé obeplují celý svět. Snaha o přemožení katolického Španělska přináší opět boje, které se často odehrávají na moři. Válečné lodě se zdokonalují a bitev přibývá. Mnoho anglických lodí přiváží královně obrovský španělský majetek. Ale královna Alžběta také podporuje umění, a zejména pak mladého umělce, nadaného dramatika Williama Shakespeara. Století válek mezi Anglií a Španělskem, ve kterém poznáme také mnoho významných anglických osobností a událostí přežije královna Alžběta I. jen o pár let.
  17. Zlatý věk spojených provincií
    Nizozemské provincie si jako jedny z prvních uvědomily, že období princů, šlechty a biskupů je již minulostí. Díky povstání zvaném „vzpoura žebráků“ se tyto názory šíří po celé Evropě, a to i přes silný španělský odpor. V roce 1579 vznikají Spojené provincie Nizozemské a 1581 je vyhlášena republika. Nahlédneme v tomto díle také do nizozemského města Harlem, kde se koná velký trh tulipánů, nabídky cen za cibule těchto krásných rostlin stále rostou. V Nizozemí, které je v té době nazýváno „zemí tolerance“, poznáme osobnosti jakými jsou např. právník a filosof Hugo Grotius a další významné umělce a hrdiny této doby, původem z Nizozemí: Decartese, Spinozu, Rembranta a mnoho dalších.
  18. Velké století Ludvíka 14
  19. Petr Veliký a jeho doba
  20. Století osvícenství
  21. Amerika
  22. Francouzská revoluce
  23. Jaro národů
  24. Ach, ta zlatá doba
  25. Bláznivá léta
  26. Byla jednou jedna země...a zítra ?

Rozhodně si prohlédněte další díly:

Byl jednou jeden... člověk 1
Byl jednou jeden... člověk 1
Byl jednou jeden... člověk 2
Byl jednou jeden... člověk 2
Byl jednou jeden... člověk 3
Byl jednou jeden... člověk 3
Byl jednou jeden... člověk 4
Byl jednou jeden... člověk 4
Byl jednou jeden... člověk 5
Byl jednou jeden... člověk 5
Byl jednou jeden... člověk 6
Byl jednou jeden... člověk 6

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.