Náhled předního přebalu DVD

Byl jednou jeden... objevitel   6. disk

Il Était une fois... les explorateurs, Francie, 1997

Režie: Albert Barillé

Hrají: Animovaný

Délka filmu: 5x26 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: stereo

Děj filmu: Naučný francouský seriál pro děti a mládež je dělany pro zábavu ale i také učení. Seriál Byl jednou jeden Objevitel dokáže naučit i základy Dějepisu na základních školách. Viz. předešlé úspěšné série:
"Byl jednou jeden člověk", "Byl jednou jeden život" a "Byl jednou jeden vynálezce".

Byl jednou jeden... člověk 1978
Byl jednou jeden... život 1986
Byl jednou jeden... vynálezce 1994
Epizody:
  1. První navigátoři
  2. Alexander Veliký
  3. Erick Rudý a objevení Ameriky
  4. Čingischán
  5. Battuta - předchůdce Marca Pola
  6. Velké Džunky
  7. Vasco De Gama
  8. Taxisové - počátky pošty
  9. Bratři Pinzonovi, skrytá tvář Columba
  10. Amerigo Vespucci a Nový svět
  11. Magalhaes, první cesta kolem světa
  12. Cabeza de Vaca
  13. Bering
  14. Bougainville a Tichý oceán
  15. Bruce a prameny Nilu
  16. La Condamine
  17. James Cook
  18. Humboldt
  19. Lewis a Clark
  20. Stuart a Burke
  21. Stanley a Livingstone
  22. AMUNDSEN a Jižní pól
    Póly přitahovaly pozornost lidí ve všech dobách. Tyto osy Země a magnetické ukazatele zůstaly uchráněny před vpádem lidí díky svému ledovému příkrovu. Koncem 18. století se James Cook přiblížil k oběma pólům, aniž by se dotkl nohou země. V 19. století se pokusilo mnoho vědeckých expedic dostat na severní pól, který byl mnohem přesněji zakreslen do map a byl dosažitelnější než jeho jižní protějšek. Kdo se první dostane na jižní pól?
  23. ALEXANDRA DAVID-NEELOVÁ a Tibet
    Alexandra David Néelová se narodila do zámožné měšťanské rodiny na předměstí Paříže, a těžko ji mohlo něco připravit na podivuhodný osud, který ji čekal. V době, kdy byla většina žen její třídy spokojena s rolí dobré manželky a matky, se Alexandra vydala na cestu, která z ní udělá novinářku, učitelku, tibetského lámu a autorku mnoha populárních knih. Nikdo v té době nevěděl o Tibetu tolik co ona. V úsilí ukázat a pochopit jinou kulturu byla Alexandra typickým příkladem. Proto i ona má místo mezi největšími průzkumníky tohoto světa, své místo.
  24. PICCARD výšky a hlubiny
    V Bruselu roku 1930 profesor August Piccard vynalézá přetlakovou kovovou kabinu s níž později zavěšen na balónu překoná výšku 15800 metrů. Dvakrát tolik, co měří nejvyšší hora světa. Po pokoření stratosféry se vrhá na objevování hlubin oceánů. S pomocí batyskafu - zpevněnou přetlakovou komorou, se v roce 1960 dostane na dno Mariánského příkopu. Že je i zde život, je překvapením pro každého.
  25. Na vrcholky hor
    Horolezectví jak je známe se začíná rozmáhat teprve v nedávné minulosti. V roce 1950 Herzog a Lachenal úspěšně zdolávají 8000 metrů vysokou Annapurnu. Ale tito zasněžení velikáni přinášejí někomu slávu a jiným smrt. Mount Everest, „střecha světa", tvrdohlavě vzdoruje tomu, aby na její vrchol vkročila lidská noha. Až v roce 1953 přijíždí do Kátmandú britská expedice s vážnými ambicemi. Je vedena anglickým důstojníkem Johnem Huntem a novozélandským horolezcem Edmundem Hillarym. Tito muži jsou po příjezdu do Nepálu uvítání nepálskými šerpy, kteří jim budou dělat nosiče. Mezi nimi je i vytrvalý mladý chlapec jménem Tensing. Byl to Hillary a Tensing, kteří poprvé vystoupili na vrcholek této posvátné hory.
  26. Vzhůru ke hvězdám
    Ve velkém dobrodružství o objevování a poznávání Země jsme prošli všechny kouty planety - od severu k jihu, od západu k východu a od hlubin oceánu až k vesmírným výškám. Lidé dospěli ve svém poznání daleko, od vozů tažených voly až k vesmírným lodím. I když dnes bereme takové věci jako je elektřina, telefony, počítače a vesmírné lety jako samozřejmost, je zřejmé, že tomu tak nebylo vždy. A tak si stále připomínejme, v jakém světě nyní žijeme. Ve světě, který je potřeba chránit a o který je potřeba pečovat, aby zde zůstal i pro budoucí generace ... nejen lidí.

Rozhodně si prohlédněte další díly:

Byl jednou jeden... objevitel 1
Byl jednou jeden... objevitel 1
Byl jednou jeden... objevitel 2
Byl jednou jeden... objevitel 2
Byl jednou jeden... objevitel 3
Byl jednou jeden... objevitel 3
Byl jednou jeden... objevitel 4
Byl jednou jeden... objevitel 4
Byl jednou jeden... objevitel 5
Byl jednou jeden... objevitel 5
Byl jednou jeden... objevitel 6
Byl jednou jeden... objevitel 6

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.