Náhled předního přebalu DVD

Babovřesky
aneb z dopisu venkovské drbny

Česko, 2013

Režie: Zdeněk Troška

Hrají: Lukáš Langmajer, Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk, Lucie Plekancová Vondráčková, Jan Dolanský, Jana Synková, Jana Altmannová, Miro Noga, Jitka Sedláčková, Lucie Bílá, Jiří Pecha, Jan Kuželka, Lubomír Kostelka, Norbert Lichý, Jindřiška Kikinčuková, Radek Zima, Martin Matejka, Tomáš Kraus, Jaroslav Čermák, Žofie Dařbujánová, Pavla Bečková, Anna Vejvodová, Jakub Kovář, Ondřej Pavelec, Jakub Voráček

Délka filmu: 127 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1 český

Titulky: české pro sluchově postižené

Vydal: Magic Box

Děj filmu: Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvnou komedií ze života současné jihočeské vesnice Babovřesky, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Slovy režiséra: "Je to prostě film tak 'trošku' ze života."
Po smrti stoleté Trudy zůstanou na konci vesnice lukrativní pozemky se starým domem. To se hodí starostovi a jeho příbuznému, kteří mají na pozemky zálusk a chtějí zde vybudovat autobazar. Jenže pozůstalí Hálovi se synem Adamem, se rozhodnou, že se jim vila líbí a opraví ji, i když v ní prý straší. Podtitul "z dopisu venkovské drbny" naznačuje, že na scénu vstoupí i místní zbožné ženy v čele s "univerzální" klepnou Horáčkovou, která o všem ví, od všeho má klíče, všude byla dvakrát... a uzurpuje si právo do všeho zasahovat. A právě do této vesničky přichází nový farář. Zbožné ženy čekají váženého důstojného pána, ale z auta vyskočí mladý, sportovně vyhlížející asi třicetiletý mladík s dvojsmyslným jménem. Netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává v Babovřeskách množství humorných situací.

Bonusy: Film o filmu; Nepoužité scény; Kameňák 4 - teaser.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.