Náhled předního přebalu DVD

Rozervaná objetí

Los Abrazos rotos / Broken Embraces, Španělsko, 2009

Režie: Pedro Almodóvar

Hrají: Penélope Cruz, Blanca Portillo, Lluís Homar, José Luis Gómez, Tamar Novas, Rubén Ochandiano, Lola Dueńas, Asier Etxeandia, Ángela Molina, Chus Lampreave, Rossy de Palma, Alejo Sauras, Carlos Leal

Délka filmu: 123 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1 český, španělský

Titulky: české

Vydal: Hollywood

Herci

Děj filmu: Před čtrnácti lety se jeden muž stal obětí vážné autonehody, při níž ztratil nejen zrak, ale i ženu svého života, Lenu. Tento muž má dvě jména. První je Harry Caine – pseudonym, jenž používá pro literární tvorbu. Druhé je Mateo Blanco – jeho skutečné jméno, jímž se podepisuje pod filmy, které natáčí. Po nehodě se Mateo stává Harrym. Vzhledem k tomu, že už nemůže režírovat filmy, nechá Matea umřít se ženou, kterou miloval. Nyní žije Harry díky psaní scénářů, pomoci své oddané produkční a jejího syna Diega. Rozhodl se žít, aby mohl vyprávět a díky tomu je stále velice aktivní a atraktivní slepec, jemuž se podařilo vyvinout si zbývající smysly tak, že si vše užívá plnými doušky. Ze svého života vymýtil veškeré události, které se staly před léty. Svět na Matea zapomněl velice rychle a on nemá zájem o jeho vzkříšení. Jenže jedné noci se stane Diegovi nehoda a Harry se o něj stará. Během dlouhých nocí, co u chlapce bdí, mu začne vyprávět o své minulosti, jakoby to byla jen pohádka, která ho má zabavit… Vypráví příběh nešťastné lásky, žárlivosti a zrady.
Slavný oscarový španělský scenárista a režisér Pedro Almodóvar se vrací tři roky po snímku Volver i se svým hereckým talismanem, čerstvou držitelkou Oscara Penélope Cruz. Rozervaná objetí jsou natočená ve stylu noirových filmů z padesátých let minulého století, a Almodóvar do klasického žánru otiskuje pečeť svého neobyčejného talentu.

Bonusy: Krátký film Radní kanibalka, Natáčení scény s kufrem, Vystřižené scény, Upoutávka, TV spot, Teaser

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.