Náhled předního přebalu DVD

Sólista

The Soloist, USA / Velká Británie / Francie, 2009

Režie: Joe Wright

Hrají: Robert Downey Jr., Catherine Keener, Jamie Foxx, Hallie Lambert, Angela Featherstone, Lisa Gay Hamilton, Justin Martin, Rob Nagle, Tom Hollander, Ilia Volokh, Nelsan Ellis, Rachael Harris

Délka filmu: 112 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1 český, anglický, VO polský

Titulky: české, anglické, bulharské, řecké, hebrejské, polské

Vydal: Bonton film

Děj filmu: Příběh podle skutečných událostí o kterých napsal Steve Lopez sérii článků do novin Los Angeles Times. Milovník hudby Nathaniel Anthony Ayers navštěvoval Univerzitu v Ohio a studoval dva roky na Juilliardově škole. Ve dvaceti letech u něj propukla mentální porucha - schizofrenie. Stal se z něj bezdomovec v oblasti zvané Skid row (Los Angeles), kde žil 35 let. Ale u hudby přesto zůstal, protože ji miloval. Hlavně Beethovena. V roce 2005 si ho všiml Steve Lopez a vzniklo mezi nimi přátelství. Napsal o něm sérii článků a díky tomu se Nathanielovi splnilo přání - zahrát v koncertní hale Walta Disneyho.
THE SOLOIST je po filmech PÝCHA A PŘEDSUDEK a POKÁNÍ třetí celovečerní film režiséra Joe Wrighta. Scénář na motivy článků napsala Susannah Grantová (Erin Brockovich). Hlavní roli redaktora L.A. Times ztvární Robert Downey Jr. a nadaného violistu Nathaniel Anthony Ayerse si zahraje Jamie Foxx, který už jednou ztvárnil umělce ze světa hudby - jazzmena Raye Charlese ve filmu RAY.

Bonusy: Komentáře režiséra, Vynechané scény, Neobvyklé přátelství: Z natáčení Sólisty, Film o filmu.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.