Náhled předního přebalu DVD

Faunův labyrint

Pan's Labyrinth / El Laberinto del fauno
Mexiko / USA / Španělsko, 2006

Režie: Guillermo del Toro

Hrají: Ivana Baquero, Doug Jones, Sergi López, Ariadna Gil, Maribel Verdú, Álex Angulo, Federico Luppi

Délka filmu: 112 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD český

Titulky: české

Vydal: Vapet

Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých.

Děj filmu: Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie s těhotnou matkou jede za otčímem - frankistickým důstojníkem, který potlačuje zbytky republikánského povstání. Z přírody i z knih se na Ofélii obracejí bájné i fantastické bytosti a ukládají jí stále těžší úkoly. Ofélie může zachránit svou matku i celý svět, anebo všechno zničit. Jednou se ale Oféliin pohádkový svět propojí s realitou prožívanou muži, kteří se před otčímem ukrývají v lesích.
Fantastická, ale velmi děsivá pohádka pro dospělé získala pět oscarových nominací. Patří k nejlepším filmům roku 2006 především pro originální výtvarnou složku vycházející z Goyových obrazů a vynikající scénář, který vypráví o masakru, strachu a úniku do světa imaginace. Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie s těhotnou matkou jede za otčímem - frankistickým důstojníkem, který potlačuje zbytky republikánského povstání. Z přírody i z knih se na Ofélii obracejí bájné i fantastické bytosti a ukládají jí stále těžší úkoly. Ofélie může zachránit svou matku i celý svět, anebo všechno zničit. Jednou se ale Oféliin pohádkový svět propojí s realitou prožívanou muži, kteří se před otčímem ukrývají v lesích.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.