Náhled předního přebalu DVD

Annie Hallová

Annie Hall, USA, 1977

Režie: Woody Allen

Hrají: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts, Carol Kane, Shelley Duvall, Colleen Dewhurst, Christopher Walken, John Glover, Jeff Goldblum, William Callaway, Truman Capote, Shelley Hack, Beverly D'Angelo, Sigourney Weaver

Délka filmu: 93 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: anglicý mono

Titulky: české, anglické, bulharské, hebrejské, rumunské, srbské

Vydal: Bonton Film

Annie Hallová je “průlomový film Woodyho Allena” (Time Magazine), který získal čtyři Oscary včetně toho za nejlepší film a jednou provždy posunul Allena mezi elitní světové režiséry.

Děj filmu: Alvy Singer (Allen) je jeden z nejlepších manhattanských komiků, ale když jde o lásku, potřeboval by na sobě ještě zapracovat. Jednoho dne mu jeho nejlepší přítel Rob (Tony Roberts) představí půvabnou dívku jménem Annie Hallová (Diane Keaton). Annie touží prorazit jako zpěvačka a Alvy se do ní ihned bezhlavě zamiluje. Jeho vlastní pocity nejistoty však postupně celý vztah ničí a Annie Alvyho opouští. Odjíždí do Los Angeles, aby tam začala nový život s novým milencem (Paul Simon). Vědomí, že může o Annie přijít navždy, donutí Alvyho dělat nečekané věci. Dokonce se odváží v hustém provozu losangeleských dálnic řídit auto, jen aby znovu získal to jediné, na čem mu skutečně záleží…pravou lásku.

Podle mnoha kritiků se jedná o Allenovo vrcholné dílo, ve kterém prokazuje, že “úspěšně završil svou cestu od obyčejného autora komedií k umělci, jenž disponuje inteligencí a velkým tvůrčím potenciálem” (Saturday Review).

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.