Náhled předního přebalu DVD

Nesmrtelná teta

The Immortal Aunt, ČR, 1992

Režie: Zdeněk Zelenka

Hrají: Jiřina Bohdalová, Filip Blažek, Barbora Bobuľová, Jaromír Hanzlík, Luba Skořepová, Libuše Šafránková, Naďa Konvalinková, Alena Karešová, Oldřich Vlach, Karel Smyczek, Ladislav Smoljak, Filip Renč, Jan Přeučil, Petr Nárožný, Jiří Lábus, Otto Lackovič, Petr

Délka filmu: 99 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: DD 5.1 Česky

Titulky: anglické

Vydal: Bonton Film

Děj filmu: Matěj usedá na břehu řeky a ve spánku nad ním diskutují Rozum a Štěstí. Rozum, kmet se stříbrnými vlasy, chce Matějovi pomoci. Provede své kouzlo a Matěj se probudí jako nový člověk. Odchází do světa a osud ho zavede do Ctiradova království, které je ovšem stiženo náhlou pohromou. Moudrost, kterou pohádkový děd Rozum přičaroval Matějovi, pochází ze Ctiradovy královské hlavy.
Právě v této chvíli se ke Ctiradovi blíží Závist, ošklivá ježibaba, kterou vyhnali z Mojmírova království, a která se vydává za Ctiradovu sestřenici. Závist postupně ožebračí polovinu místní šlechty, naučí všechny hrbit se a nosit šaškovské čepice. Do města pronikne Matěj, který se ihned spojí se stejně mladou a půvabnou královskou dcerou Pavlínou. Závist se ho snaží několikrát zničit. Nad Ctiradem se opět radí Rozum a Štěstí. Rozum má sice vždycky pravdu, ale bez trochu štěstí je bezmocný, a tak Štěstí - v podobě zlatovlasé krásky - bere Matěje pod svojí ochranu.
Ale Závist má v ruce ještě poslední ďábelský trumf ...

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.