Náhled předního přebalu DVD

Královna Alžběta

Elizabeth, UK, 1998

Režie: Shekhar Kapur

Hrají: Cate Blanchett, Matthew RhGeoffrey Rush (Bídníci), Joseph Fiennes (Anglický pacient), Christopher Eccleston, Richarda Attenborougha (Jurský park, Zázrak v New Yorku), Rod Culbertson, Jamie Foreman, Edward Hardwicke, Fanny Ardant, Vincent Cassel, Kathy Burke, Emily Mortimer, Kelly Macdonald, John Gielgud, Daniel Craig

Délka filmu: 118 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1 český, anglický, polský

Titulky: české, anglické, bulharské, polské, rumunské, řecké

Vydal: Bonton Film

Děj filmu: Současná královna - Marie Tudorovna nemá dědice. Ji i její katolické stoupence děsí představa, že by na trůn dosedla královnina nevlastní sestra Alžběta, protestantka. Přesně to se však po smrti Marie stane. Katolíci musí souhlasit s tím, aby na trůn byla povolána charismatická a citová Alžběta. Dvůr sice ožije intrikami a pomluvami, ale monarchie zaznamená velký rozvoj politický i kulturní, protože nastává pro historiky i laiky ono slavné období, které pak bylo nazváno "alžbětinskou érou".

Brilantně natočený historický film s kombinací pohádkové přírody, nádherných kostýmů i pochmurné atmosféry bitev a středověkých žalárů "Královna Alžběta" je obrovskou hereckou příležitostí hlavně pro australsou herečku Cate Blanchettovou. Zahrála jednu z nejpopulárnějších osobností světové historie s takovou přesvědčivostí, že byla za tuto roli nominována na "Zlatý glóbus".

Bonusy: Komentář tvůrců, Film o filmu, Pohled do zákulisí, Trailer, Fotogalerie

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.