Náhled předního přebalu DVD

Pusinky

Český film, 2007

Režie: Karin Babinská

Hrají: Petra Nesvačilová, Sandra Nováková, Marie Doležalová, Oldřich Hajlich, Erik Kalivoda, Mario Kubaš, Matěj Ruppert, Filip Blažek, Lenka Vlasáková a další

Délka filmu: 99 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1, 2.0 český

Titulky: české, anglické

Vydal: HCE

Děj filmu: Iška, Karolína a Vendula jsou tři osmnáctileté dívky, které právě odmaturovaly. Nechtějí se vzdát školní bezstarostnosti ani svého přátelství, a proto se chystají na cestu do Holandska, kde chtějí čtvrt roku pracovat na farmě. Proti jejich vůli se k nim přidává Vojta, Iščin bratr a pravá ruka jejího přísného otce. Stává se svědkem a zároveň i katalyzátorem rozpadu jejich vztahů - holky totiž poznávají, že čas se zastavit nedá.
Pusinky jsou vlastně příběhem "coming-outu": nejen ve významu, v jakém se toto slovo obvykle užívá (vyrovnání se s homosexualitou a její přijetí, jak to prožívá jedna z hrdinek), ale ve smyslu obecnějším - jako označení pro náročné a často bolavé úsilí nasměrované k poznání nejhlubší pravdy, smíření se s ní a nakonec nalezení síly pro to "vyjít s onou pravdou ven" a začít podle ní žít. Přijmout nutnou osamělost. a najít vlastní, výlučnou identitu.

Bonusy: Film o filmu, Fotoalbum, Trailery, Videoklip

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.