Náhled předního přebalu DVD

Na stojáka vol. 1

Česká pořad, 2007

Režie: Zdeněk Tyc

Hrají: Tomáš Hanák, Zdeněk Matonoha, Ester Kočičková, Robert Nebřenský, Václav Koubek, Igor Chmela, Lumír Tuček, Lenka Vychodilová, Marek Daniel, Josef Polášek, Jana Tučková, Věra Víchová, Lukáš Pavlásek, Iva Pazderková, Petr Vydra, Michal Kavalčík

Délka filmu: 91 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: DD 2.0 český

Vydal: HBO

"Co se mi vybaví, když se řekne "na stojáka"? (Tomáš Hanák, herec, pro Týdeník Televize)
  1. Jako abstinujícímu alkoholikovi - pivo v bufetu, k tomu sekaná jak psí čumák a patnáct vlašáčku.
  2. Jako muži před padesátkou - jedna z variant těsného spojení samičky se samečkem.
  3. Jako přednímu varietními umělci z Prahy - docela vzrušující a hlavně nová forma bavení sebe sama i druhých, kteří se přitom mohou třeba cpát sekanou, nebo se pářit. Být odkázán jen na mikrofon a svoji výmluvnost je příjemné i v tom, že člověk s sebou nemusí tahat Avie plné legračních kostýmů a rekvizit."

Komentář: "Ani tři televizní silvestry dohromady nesvedou, co dnes na HBO v prvním dílu nového pořadu Na stojáka předvede Tomáš Hanák.
Totiž postavit diváky do latě, seřvat je - Ne že se budete zase jen válet, s tím je konec! - a sklidit za to ovace. Sám na scéně, za pár minut.
Stand up comedy čili sólové výstupy bavičů, specialista angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Na rozdíl od televizních estrád tu nikdo nevelí publiku, kdy má vděčně reagovat, herci se nemohou opřít o Zlaté slavíky ani o baletky. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen.
Lidé s praxí z malých divadel si díky HBO ověřují, že to svedou, publikum zase objeví, že existuje i jiná televizní zábava než takzvaná velká sobotní."
(Mirka Spáčilová, Mf DNES)

Bonusy: Film o filmu, Ondřej Trojan/ Na stojáka vsedě

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.