Náhled předního přebalu DVD

Aberdeen

Aberdeen, Velká Británie / Norsko / Švédsko, 2000

Režie: Hans Petter Moland

Hrají: Stellan Skarsga*rd, Ian Hart, Lena Headey, Charlotte Rampling, Louise Goodall, Leo Gregory, Gard B. Eidsvold, Nina Andresen Borud, Marshall Lancaster

Délka filmu: 103 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: DD 2.0 český, anglický

Titulky: české

Děj filmu: Úspěšné mladé právničce Kaise se už málem podařilo zapomenout na svou ne právě idylickou rodinu. Když se na ni ovšem její matka Helen obrátí se zouflaou prosbou, nedokáže odmítnout. Má jí pomoci přimět svého otce Tomase, alkoholika a beznadějného smolaře, aby se v Aberdeenu podrobil dalšímu léčení. Setkání s otcem, kterého deset let neviděla, není pro Kaisu žádným potěšením, pouze jakousi absurdní morální povinností. Rychlý sled problémů ovšem překoná i ta nejhorší očekávání. Věčně opilý Tomas je pro letecké společnosti nežádoucí pasažér, a tak musí Kaisa naložit svého otce do auta a sešlápnout plyn. Tragikomická cesta plná potíží a podivných setkání změní jejich vzájemný vztah i Kaisin poněkud příliš právnický pohled na svět. Dokonce i z Tomase se stane docela jiný alkoholik, než jakým býval.
Aberdeen byl v roce 2000 s úspěchem uveden jako zahajovací film MFF Karlovy Vary a Ian Hart tu získal Cenu za nejlepší mužský herecký výkon.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.