Náhled předního přebalu DVD

Půlnoční kovboj

Midnight Cowboy, USA, 2007 (1969)

Režie: John Schlesinger

Hrají: Dustin Hoffman, Jon Voight, Brenda Vaccaro, John McGiver, Ruth White, Sylvia Miles, Barnard Hughes

Délka filmu: 109 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: Mono český, 5.1 anglický, mono polský

Titulky: české, anglické, polské, řecké, slovinské, chorvatské, hebrejské, bulharské, rumunské

Vydal: Bonton

Děj filmu: Odvážný. Provokativní. Šokující. Neodolatelný. Téměř třicet let po premiérovém uvedení na plátnech kin je "Půlnoční kovboj stále srdcervoucí a nadčasový film" (The New York Observer).
Půlnoční kovboj obdržel Ceny Akademie za nejlepší film, nejlepší režii a adaptovaný scénář a Dustin Hoffman s Jonem Voightem byli nominováni za herecké výkony, protože ani jeden z nich "nebyl na plátně nikdy lepší než tady (CHicago Tribune)!
Když se Joe Buck (Voight), pohledný, sympatický a trochu naivní texaský "kovboj", vydává hledat štěstí do New Yorku, jediné bohatství, které nalézá, je přátelství s Ratso Rizzem (Hoffman), zbídačeným a ušpiněným druhořadým podvodníčkem s velkými sny. Během jejich společného přežívání na okraji společnosti se ale mezi oběma vyděděnci vytváří nezvykle silné pouto, které svou pevností přesahuje jejich nenaplněné sny i plány na rychlé zbohatnutí a pomáhá udělat z Půlnočního kovboje "něco neuvěřítelného: film, jenž dojímá stejně dnes, jako při svém prvním uvedení" (Premiere Magazine).

Bonusy: Komentář producenta Jerome Hellmana

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.