Náhled předního přebalu DVD

Fabrika na oficíry
I. + II.

Německo, ČR, 2007 (1988)

Režie: Wolf Vollmar

Hrají: Manfred Zapatka, Karl Walter Diess, Harald Dietl, Christian Rode, Rosel Zech, Eliška Balzerová, Josef Abrahám

Délka filmu: 180 minut

Formát obrazu: 4:03

Zvuk: Stereo český, německý

Titulky: české

Vydal: Urania

Děj filmu: Únor 1944: nadporučík Karl Krafft přežil bitvu o Stalingrad. Jedna noční můra je za ním, ale další jej čeká, protože je převelen na vojenskou akademii v Bavorsku. Tam se brzy propadá do sporu mezi německou vojenskou tradicí a hnusnou realitou nacistického systému, mezi slušností a korupcí, bezúhoností a vlastní degradací. Krafftův přechůdce, poručík Barkow, přišel o život v průběhu výbušné demonstrace. Vojenský soud vyloučil možnost vraždy, ale major generál Moderson nabízí Krafftovi, aby vedl vlastní vyšetřování - je to nevděčný úkol, který postaví Kraffta proti vojenskému soudu, jeho kolegům i studentům.
Jeho vyšetřování odhaluje mnohá problematická tajemství, která se objevují pod dobře uspořádanou slupkou akademie. Nejhorší ze všeho je však zaslepenost jeho kolegů, kteří - ať již omámeni alkoholem, pod vlivem osobnéch ambicí nebo kvůli ztrátě vlastních morálních hodnot - jsou tvrdě vycvičenými mladými vojáky, kteří chtějí za každou cenu vyhrát již prohranou válku...
Když Krafft odhalí vraha, mladého fanatického kadeta, stane se pravda fatální pro lovce i oběť. Mladý muž spáchá sebevraždu a Krafft je popraven po přednesení plamenného projevu, v němž požadoval, aby kadeti i důstojníci otevřeli oči, aby viděli hrůzy, které se dějí kolem nich.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.