Náhled předního přebalu DVD
Rachel se vdává

Rachel se vdává

Rachel Getting Married, USA, 2008

Režie: Jonathan Demme

Hrají: Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Tunde Adebimpe, Debra Winger, Sebastian Stan, Dorian Missick, Fab 5 Freddy, Paul Sparks

Délka filmu: 108 minut

Formát obrazu: 16:9

Zvuk: DD 5.1 český, anglický, maďarský, polský

Titulky: české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, hebrejské, maďarské, islandské, polské, rumunské, srbské, slovinské, turecké

Vydal: Bonton film

Hollywoodská hvězda Anne Hathawayová exceluje v hlavní,
pro ni velmi netradiční roli a za tento herecký výkon byla nominována na Oscara.

Děj filmu: Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie.

Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše.
Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo.

Bonusy:

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.