Náhled předního přebalu CD

Historie fotbalu 6

2006

Hrají: dokument

Délka filmu: 156 minut

Formát obrazu: 16:09

Zvuk: DD 5.1 anglický, 2.0 anglický, český, maďarský

Titulky: anglické, české, maďarské

Vydal: Intersonic

Afrika:
Pelé jednou řekl, že africké země jsou jedním ze žhavých kandidátů na vítězství ve Světovém šampionátu v 21-ém století. Jak koloniální intervence, tak i nezávislé a diktátorsky ovládané země. Tato část ukazuje velký potenciál tohoto kontinentu. Očima přežívajících členů se můžeme podívat na Světový pohár v roce 1974, kde ztroskotal tým Zairu a také na historii Kamerunského týmu 1990.
Rozhovory: Roger Milla, Abedi Pelé, Thomas N'kono, Pierre Kalala, Issa Hayatou.

Sport pro všechny:
V této části sledujeme duši fotbalu, jak se stal nejsledovanější hrou na celém světě. Stranou nezůstane ani historie FIFA, která celou hru přiblížila nejširším lidovým masám. Od skromných počátků se FIFA stala milionovou organizací. Zde se můžeme podívat odkud pramení všechny její peníze a jak s nimi instituce nakládá. A také jaká je organizace Světového poháru 2006 v Německu.
Rozhovory: Joao Havelange, Lennart Johanson, Pelé, Jak Warner a Charles Dempsey.

Budoucnost:
Tato pasáž je o poučení z minulosti, které by mělo prospět budoucnosti fotbalu. O tom svědčí přijetí Japonska a Jižní Korey na World Cup v roce 2002. Dále znázorňuje fenomenální úspěch japonského týmu v 90-tých letech - portréty tří lidí - Zico, Kazu Miura a Tsubasa.
Rozhovory: Zico, Kazu Miura, Baichung Bhutia, Kunishige, Kamamoto a Hong Deok - mladší.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.