Náhled předního přebalu CD

Historie fotbalu 5

2006

Hrají: dokument

Délka filmu: 104 minut

Formát obrazu: 16:09

Zvuk: DD 5.1 anglický, 2.0 český, maďarský

Titulky: anglické, české, maďarské

Vydal: Intersonic

Superstars:
Od Billliho Mereditha a Mathiase Sindelare přes Pelého, Alfreda di Stefana, Garrinchu až po Maradonu a Zidaneho. V této pasáži se dozvíte o závratných kariérách těchto vrcholových fotbalistů, kteří změnili fotbalovou historii.
Od počátku, kdy dva hřáči vyhráli Světový pohár - Maradona v 1986 a Garrincha v roce 1962. Přesto jejich životní příběhy jsou naprosto rozdílné. Garrincha zemřel díky velké zálibě v alkoholu a ti, kteří ho znali, zde vyprávějí jeho příběh. Maradona prozrazuje jak těžká pro něj byla závislost na drogách, díky níž přišel o mnoho přátel a svou rodinu.
Rozhovory: Alfredo di Stafano, Pelé, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Pepi Bican, George Best a Antonio Rava.

Sdělovací prostředky:
První "fotbalové" noviny byly založeny na základě holubí pošty, díky níž se dostávali novinky z dění ve fotbale do redakce. Nejvíce však tento sport vyzdvihla televize v minulém století. Ta ukázala, jak velkou roli hrají ve sportu média a medializace hry.
Rozhovory: George Best, Jurgen Klinsmann a Ronaldo, všichni mluví o přínosech ale i o mínusech médií pro ně, fotbal a jejich osobní život. Další rozhovory: Sir Alex Ferguson, David Hill, Joao Havelange, Diego Maradona, Pelé a Ronaldo.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.