Náhled předního přebalu CD

Historie Fotbalu 4

2006

Hrají: dokument

Délka filmu: 104 minut

Formát obrazu: 16:09

Zvuk: DD 5.1 anglický, 2.0 český, maďarský

Titulky: anglické, české, maďarské

Vydal: Intersonic

Pro klub a pro zemi:
V této části můžeme nahlédnout na proces vývoje francouzského fotbalu, jak se po léta vyvíjel a jak v roce 1998 vyhráli Euro a jak jim tato skutečnost pomohla nalézt svou identitu.
Dále je zde prozkoumávána minulost klubu Juventus a jeho začlenění do světových špiček, Dwight Yorke zde mluví o klubech Manchaster United a Trinidad, a Sir Alex Ferguson debatuje o změnách, které pozoroval v Manchester United, v prvním milionovém klubu.
Rozhovory: V rozhovorech zejména upozorňujeme na rozhovor s prvním střelcem gólů ve Světovém šampionátu Lucienem Laurentem, dále se zde objeví Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton, Alan Shearer, Fernando Hierro, Zinedine Zidane, Aime Jacquet, Roberto Bettega, Dino Zoff.

Temná stránka fotbalu:
Tato část naší historie pojednává o fotbalových událostech, které se dostaly na titulní stránky novin. Tragédie, války, které byly rozbouřeny během jednotlivých utkání mezi fanoušky, hooligans, kteří zastrašují ostatní účastníky utkání.
Hlavní částí je rozhovor s Souro Tomou, jež přežil jen díky tomu, že nejel do Lisabonu s jeho Turínským týmem, nechvalně známou "válku" "Death Match", kdy si hráči měli vybrat buď vítězství nebo popravu.
Rozhovory: Oběti neštěstí v Hillsborough, Bill Foulkers, který přežil mnichovské letecké neštěstí a příbuzní obětí katastrofy letadla Zambijského týmu.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.