Náhled předního přebalu DVD

Viper
Legenda své doby

Velká Británie 2006 (1998)

Hrají: dokument

Délka filmu: 75 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: Mono anglický

Titulky: české

Děj filmu: Dodge Viper je bezpochyby jedním z nejžádanějších, nejatraktivnějších a nejvýkonnějších sportovních vozů, které drtí silnice. Viper se poprvé objevil v roce 1989 na autosalonu ve Frankfurtu a ihned se tento ďábel s max. rychlostí 306 km/h stal legendou automobilové historie.
V tomto filmu se dozvíte vše o vzniku Viperu: od jeho představení v roce 1990 až po famózní úspěch v prestižním závodě v Le Mans 1998. Poslechneme si, co nám řeknou lidé, kteří sehráli klíčovou roli při vytvoření tohoto vozu, a také ti, co vytvářeli a vytvářejí Viper dříve, nyní a budou ho měnit i v budoucnu.
Zavedeme vás do továrny a k výrobní lince, kde se Viper vyrábí. A pak na silnici s modelem RT/10 v rychlosti překračující 220 km/h a na závodní okruh s GTS-R - závodní verzí Viperu, která jen tři roky po svém uvedení vyhrála světový šampionát v GT2 a stejnou třídu vyhrála i v Le Mans.
Bezpochyby se vám dostává do rukou nejucelenější záznam historie tohoto výjimečného vozu, který kdy byl na DVD publikován. Zasloužená pocta autu, které se za pouhých 16 let stalo skutečnou "legendou své doby".

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.