Náhled předního přebalu DVD

Mrtvá nevěsta

Corpse Bride, USA, 2006 (2005)

Režie: Tim Burton, Mike Johnson

Hrají: animovaný

Délka filmu: 74 minut

Formát obrazu: 1,85:1

Zvuk: DD 5.1 český, anglický, maďarský

Titulky: české, anglické, maďarské

Vydal: Warner Home Video

Děj filmu: Mrtvá nevěsta Tima Burtona pokračuje v temné, romantické tradici jeho klasických snímků jako Střihoruký Edward a Tim Burton´s The Nightmare Before Christmas.
S použitím stop-motion animace se v evropské vesnici 19. století odvíjí příběh mladíka Victorea (Johnny Deep), který omylem složil manželský slib záhadné mrtvé dívce (v originále Helena Bonham Carter) a byl vtažen do světa mrtvých. Zatímco jeho skutečná nevěsta Victorie (Emily Watson) na něho čeká ve světě živých, Victor zjišťuje, že život mrtvých je mnohem barvitější než jeho dosavadní životní zkušenosti a přísná výchova od rodičů. Právě zde se naučí, že ho nic na světě - nebo v podsvětí - nedokáže odloučit od jeho pravé lásky. Příběh plný optimismu, romantiky a velmi živého života po životě vyprávěný v klasické Burtonovském stylu.

Bonusy: Uvnitř dvou světů, Danny Elfman představuje dva světy, Animátoři: Dech života, Tim Burton: Temnota vs. Světlo, Hlasy ze záhrobí, Jak fungují loutky, Hlasy postav, Mrtvá nevěsta: Přípravná fáze filmu, Filmová upoutávka, Hudba

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.