Náhled předního přebalu DVD

Sametoví vrazi
a
Udělení milosti se zamítá

Český film, 2005 + 2001

Režie: Jiří Svoboda

Hrají: 1. Michal Dlouhý, Jan Dolanský, Richard Krajčo, Alice Veselá, Lucie Benešová, Dušan Urban, Pavel Řezníček, Luboš Veselý, Jan Vondráček, Dušan Škubal, Petr Motloch a další
2. Jan Dolanský, Yvetta Kornová, Lenka Vlasáková a další

Délka filmu: 130 + 108 minut

Formát obrazu: 16:9 + 4:3

Zvuk: DD 5.1 český + 2.0 český

Vydal: Bonton

Děj filmu: 1. Příběh Sametových vrahů volně vychází z nejbrutálnějšího kriminálního případu posledních let - Orlických vražd. Policisté jej hodnotí jako nejzávažnější v dějinách české kriminalistiky.
Hektické porevoluční časy svedly dohromady tři muže, pro které se smrt stala nejsnazším prostředkem k dosažení jejich cílů. Na své cestě odpravili postupně čtyři lidi, z nichž dva skončili na dně Orlické přehrady, jeden v tratolišti krve ve vlastním domě a posledního si našla smrt v nemocnici, kam ho dostala nastražená nálož.
Sametoví vrazi jsou nejen akčním příběhem, ale i dráždivým psychologickým thrillerem, který vám umožní poznat, jak myslí a cítí chladnokrevní zabijáci.
2. Honza Steiner nebyl žádný drsňák ani grázl. Byl to jen kluk, který měl smůlu, že se ocitl ve špatnou dobu na špatném místě. Na šikmou plochu se dostal shodou nešťastných osudových náhod. "Výchovu" Honzovi poskytly dětské domovy, pasťáky a nakonec kriminál. Vedl dlouhou, nevyhlášenou a pravidly právě neoplývající válku s důstojníkem veřejné bezpečnosti. Konflikt vyvrcholil zinscenovaným honem na Honzu, který nešťastně zastřelil svého úhlavního nepřítele a byl za to odsouzen k trestu smrti.

Bonusy: scény z TV verze, které v kině nebyly, Film o filmu, Trailery

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.