Náhled předního přebalu DVD

Duel

Duel, USA, 2004 (1971)

Režie: Steven Spielberg

Hrají: Dennis Weaver

Délka filmu: 86 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: DD 5.1 český, anglický

Titulky: české, anglické, řecké

Vydal: Universal

Děj filmu: Předtím než ho po celém světě proslavili žraloci, dinosauři a hodní mimozemšťané, režíroval mladičký Steven Spielberg hektický thriller o obyčejném řidiči, kterého terorizuje ďábelský kamion. Duel byl Spielbergovým prvním celovečerním filmem a takřka přes noc odstartoval režisérovu zářnou kariéru. Strhující příběh nabitý nepřetržitou akcí a neustále rostoucí napětí si získalo i kritiky, kteří film oslavovali jako dílo, jemuž"... právem náleží čestné místo mezi nejlepšími napínavými filmy všech dob" (Daily Variety).
Dennis Weaver si zahrál hlavní roli obchodního cestujícího, který vede zoufalý boj o přežití, když se bez zjevné příeiny stane terčem určeným k likvidaci. V Duelu se také objevila jedna z nejoriginálnějších záporných "postav" ve filmové historii: obrovský burácející čtyřicetitunový kamion, jenž má v sobě více čistého zla než většina ostatních záporných postav z masa a kostí. Pro Stevena Spielberga to byl jen začátek. Za několik let nato se ve fenomenálním hitu Čelisti vrátil k příběhu osamělého hrdiny, který se ocitá v nelítostném boji s krvelačným monstrem.

Bonusy: Steve Spielberg hovoří o natáčení Duelu, Steven Spielberg a malá obrazovka, Richard Matheson: Jak se psal Duel, Trailer

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.