Náhled předního přebalu DVD

Zvoník u Matky Boží

Animovaný film, 2005

Režie: Walt Disney

Délka filmu: 87 minut

Formát obrazu: 1,85:1

Zvuk: DD 5.1 anglický, francouzský, holandský, DS český, slovenský, vlámský, polský, maďarský

Titulky: české, slovenské, anglické, francouzské, holandské, polské, maďarské

Vydal: WHV

Děj filmu: 34. celovečerní animovaný film studia Disney v sobě skrývá napěží, humor i nádherné písničky. Příběh byl inspirován stejnojmenný klasickým dílem světové literatury od Victora Huga. Animátoři studia Disney vdechli život osamělému a laskavému zvoníku od Matky Boží a vtiskli tak Quasimodovi zcela nový rozměr.
Za vydatné pomoci přátel chrličů unikne Quasimodo svému zlému strážci, který ho nechce pustit z věže katedrály. V ulicích města právě probíhá Slavnost bláznů a lidé si vyberou hrbáče za svého krále. Najednou se však dav obrátí proti Quasimodovi kvůli tomu, jak vypadá. Naštěstí ho zachrání jiný psanec, krásná Esmeralda. Quasimodo se nyní ocitá ve dvojím ohni: chce zachránit milované město před zkázou a zároveň ukázat lidem, že důležité je, co se skrývá v srdci každého z nás.
Klasický příběh byl upraven do digitální obrazové a zvukové kvality, opatřen bonusy a přehlednými kapitolami, aby v něm ještě silněji ožily postavy komické i vážné, hrdinové, zbabělci a padouši.

Bonusy: Jak vznikal Zvoník u Matky boží, První testy, Historie katedrály Notre Dame v Paříži, Animace od začátku po výsledek,...

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.