Náhled předního přebalu DVD

Amistad

Amistad, USA, 2005 (1997)

Režie: Steven Spielberg

Hrají: Morgan Freeman, Nigel Hawthorne, Anthony Hopkins, Djimon Hounsou, Matthew McConaughey, David Paymer, Pete Postlethwaite, Stellan Skarsgard

Délka filmu: 152 minut

Formát obrazu: 16:09

Zvuk: DD 5.1 anglický, 2.0 maďarský

Titulky: anglické, české, polské, turecké, maďarské, řecké

Vydal: Universal

Děj filmu: Slavný režisér Steven Spielberg představuje svůj vynikající film, natočený v produkci Dream Works Pictures, "Amistad", s hvězdnou hereckou účastí Morgana Freemana, Anthonyho Hopkinse, Djimona Hounsoua, Matthewa McConaugheyho.
Kvality filmu byly oceněny čtyřmi nominacemi na Oscara, a to v kategoriích Nejlepší herec ve vedlejší roli, Nejlepší hudba, Nejlepší kostýmy a Nejlepší kamera.
Film, natočený podle skutečných událostí, líčí dramatický příběh skupiny zajatých Afričanů, násilně odvezených z domova, kteří se ve třicátých letech minulého století vzbouřili a pobili posádku španělské otrokářské lodi La Amistad. U břehů Spojených států jsou však vzbouřenci zajati, uvězněni a teprve soudní proces, trvající téměř dva roky, prokáže jejich nevinu. Historická freska se soustřeďuje na sugestivní konfrontaci strádajících černých vězňů, nechápajících, co se s nimi děje, s americkým soudním systémem. Na straně zavlečených mužů a žen stojí jen několik Američanů, ale díky jejich pomoci se podaří vybojovat pro zajatce jedno ze základních lidských práv... svobodu.

Bonusy: Kinotrailer, Film o filmu

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.