Náhled předního přebalu DVD

Etiketa
1. část

Český film, 2004

Režie: Pavel Marek, Radim Špaček

Hrají: Ivo Mathé, Jarmila Skopalová, Ladislav Špaček, Helena Plecháčková, Marie Horáčková, Zita Morávková, Petr Studenovský

Formát obrazu: 4:3

Vydal: WHV

Děj filmu: Seriál Etiketa nabízí jednoduchou, přehlednou, poučnou, vtipnou, ale nezesměšňující formou základní orientaci při společenských událostech všech úrovní - od soukromé návštěvy přátel po večeři u hlavy státu, tudíž od každodenních aktivit až k "výjimečným" událostem, na které by však měl být každý alespoň trochu připraven.
V posledních letech se zmnohonásobil počet lidí, kteří navštěvují nejrůznější společenské akce - mnohem víc než dříve navštěvujeme restaurace, party, recepce, společenské večírky, prezentace různých firem, vernisáže, divadla, bály, koncerty, kina atd. Taková demokratizace společenského života s sebou nese nejen potřebu znát společenská pravidla, ale i třeba změny v tradičním rejstříku oblečení: dnes už na společenské akci málokdy najdeme pána ve fraku či žaketu, pánové klobouky nesmekají, protože je obvykle nenosí, a jak se správně obléci na garden party - hlavně žádné "lodičky" - ještě nidko nikomu neporadil. Seriál dává před přísnými normami přednost zdravému rozumu a prezentuje současný standard a ideál etikety.
Rozumné délky jednotlivých dílů a zábavná forma dávají naději na udržení divákovy pozornosti a zapamatování si základních pravidel.
Cyklem provází Ladislav Špaček, důvěryhodná osobnost, pro niž je dané téma očividně domácí půdou.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.