Náhled předního přebalu DVD

Poslední dny Pompejí

Pompeii the last Day, Velká Británie, 2004 (2003)

Režie: Peter Nicholson

Hrají: Dokument

Délka filmu: 50 minut

Formát obrazu: 16:09

Zvuk: DD 2.0 anglický, český

Titulky: české, chorvatské, srbské, slovinské

Vydal: Bonton

Děj filmu: Dokument Poslední dny Pompejí přibližuje největší přírodní katastrofu starověku - sopečnou erupci Vesuvu téměř před 2000 lety, v roce 79 našeho letopočtu.
Skutečný příběh posledních 24 hodin Pompejí očima toho, který všechno viděl, pokusil se uprchnout, zemřel, ale zároveň přežil dodnes ve svých zápiscích o této nepředstavitelné katastrofě. Poslední dny Pompejí mohly znovu ožít díky zprávám Gaia Plinia, nalezeným tělům, artefaktům a dalším překvapivým stopám z tohoto místa.
V srdci ohromné lidské tragédie stojí sopka Vesuv. Po staletí si klidně spí, na jejich svazích se lidem daří. A najednou vybuchne! Ve 24 hodinách vychrlí do nebe 4 biliony tun strusky, kamenů a popela a pohřbí dvě města, Pompeje a Herkulaneum, pod 25 metrů vulkanických nánosů.
V dokumentu Poslední dny Pompejí prožijete znovu probuzení Vesuvu a následky, se kterými obyvatelé města musí bojovat, a uvidíte, jak se vyrovnávají s přicházejí katastrofou a jsou nuceni dělat rozhodnutí, která nakonec určí jejich osud.

Bonusy: Kostýmy, Informace o filmu

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.