Náhled předního přebalu DVD

Den poté

The Day After Tomorrow, USA, 2004

Režie: Roland Emmerich (2012 a Den nezávislosti)

Hrají: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum, Sela Ward, Tamlyn Tomita, Sasha Roiz, Nestor Serrano, Mimi Kuzyk, Tim Bagley, Rick Hoffman, Ian Holm, Perry King, Dash Mihok, Chuck Shamata, Tony Calabretta, Jay O. Sanders, Larry Day, Kenneth Welsh, Adrian Lester, Arjay Smith

Délka filmu: 118 minut

Formát obrazu: 21:9

Zvuk: DD 5.1 český, anglický, polský

Titulky: české, anglické, hebrejské, arabské, portugalské, polské

Vydal: Bonton

Děj filmu: Výzkumy klimatologa Jacka Halla (Dennis Quaid), naznačují, že by globální oteplování mohlo spustit prudkou a katastrofální změnu zemského klimatu. Všechno začalo, když se Hall stal svědkem odlomení ledové kry o velikosti Rhode Islandu z antarktického ledového pole. Na celé zeměkouli následovaly prudké změny počasí: v Tokiu padaly kroupy o velikosti grapefruitu, rekordy lámající hurikán řádil na Havaji, v Dillí napadl sníh a přes Los Angeles se přehnala ničivá série tornád. Profesor Rapsona (Ian Holm) potvrdil Jackovy nejhorší obavy: tyto prudké změny počasí jsou příznakem velké globální změny. Množství vody z tajících polárních ledovců narušilo mořské proudy stabilizující náš klimatický systém. Globální oteplování posunulo planetu na pokraj nové doby ledové, která nastane během jedné globální superbouře... Zatímco Jack varuje Bílý dům před blížící se klimatickou změnou, jeho sedmnáctiletý syn Sam (Jake Gyllenhaal) uvízl v New Yorku. Obyvatelstvo je evakuováno na jih, avšak Jack míří na sever zachránit Sama. Ale ani Jack není připraven na to, co se stane - jemu, jeho synovi a jeho planetě.

V Emmerichově filmu "Den nezávislosti" Zemi téměř zničili vetřelci. Teď ve filmu "DEN POTÉ" je nepřítelem mnohem ničivější síla: je to příroda sama. "Je to výpravný příběh o přežití a hrdinství s neustálou akcí a výbornými vizuálními efekty. Rozhodně má tu ráznost, kterou obecenstvo od Rolanda Emmericha očekává," říká producent Mark Gordon. Filmu nechybí ani lidský prvek. "Je to stále lidské drama bez ohledu na efekty," říká Emmerich. Postavy otce a syna jsou zranitelné, rozporné a milující a to dělá jejich boj proti nesmírné síle přírody tak vzrušující. Jde o obecný boj Člověka proti Přírodě. Odolnost a nakonec vítězství lidského ducha.

Bonusy: Komentáře

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.