Náhled předního přebalu DVD

12 opic

12 Monkeys, USA, 2004 (1995)

Režie: Tery Gilliam

Hrají: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt, Christopher Plummer

Délka filmu: 124 minut

Formát obrazu: 1,85:1

Zvuk: DD 5.1 anglický, 2.1 italský, španělský

Titulky: české, anglické, bulharské, dánské, holandské, finské, maďarské, norské, polské, portugalské, švédské, turecké

Vydal: Universal

Děj filmu: Osamělý cestovatel v čase z roku 2035 má za úkol rozluštit hádanku, která může zachránit lidstvo... ale také ho přivést na pokraj samotného šílenství. Bruce Willis, Madeleine Stowe a Brad Pitt září v tomto mistrovském sci-fi příběhu pod taktovkou Terryho Gilliama. Poté, co je většina světové populace vyhubena smrtícím virem, ti, kteří přežili, se musí ukrývat v tmavých podzemních štolách. Cole se dobrovolně přihlásí na cestu do minulosti, aby získal vzorek viru potřebný k vyvinutí protilátky. Na své pouti se setkává s krásnou psychiatričkou a vyšinutým pacientem. Zatímco Cole pátrá po armádě 12 opic, radikální skupině, která má smrtící vir na svědomí, závod s časem běží dál.
Díky nezapomenutelným hereckým výkonům a nápaditým efektům se dnes z 12 opic stal již kultovní film charakteristický Gilliamovým režijním důvtipem a vizuálním uměním.

Bonusy: Dokument o natáčení, Rozhovor s režisérem a producentem Charlesem Rovenem, Produkční poznámky, Trailer k filmu, Filmografie účinkujících

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.