Náhled předního přebalu DVD

Schindlerův Seznam

Schindler´s List, USA, 2004

Režie: Steven Spielberg

Hrají: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathen Sagalle, Embeth Davidtz

Délka filmu: 187 minut

Formát obrazu: 1,85:1

Zvuk: DD 5.1 anglický, DTS

Titulky: anglické, arabské, české, řecké, maďarské, turecké

Vydal: Bonton

Děj filmu: Vítěz sedmi Oscarů, včetně ocenění za Nejlepší film roku a Nejlepší režie. Film získal hned sedm cen Britské filmové akademie. Za nejlepší snímek roku jej označili takové instituce jako Svaz New Yorských filmových kritiků, Národní asociace filmových kritiků, Svaz producentů, Svaz Los Angelských filmových kritiků, Svazy filmových kritiků v Chicagu, Dallasu a Bostonu, Cena Christophera, Zlatý globus od Asociace mezinárodních novinářů. Steven Spielberg dále získal cenu Svazu Amerických filmových režisérů.
Film vypráví nezapomenutelný příběh charismatického Oskara Schindlera, člena Nacistické strany, velkého svůdníka a muže nemilosrdně vydělávajícího na válečném utrpení, který dokázal v době Holocaustu zachránit 1,100 židů. Je památníkem člověka, jenž tváří v tvář jedné z nejtemnějších kapitol lidstva našel odvahu se zlu postvit a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci.
Film Stevena Spielberga získal také ceny za nejlepší scénář, kameru, hudbu, střih a výpravu. Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagalle a Embeth Davidtz představují hvězdné obsazení, jež si podmanilo diváky na obou stranách Atlantiku. Snímek je uveden v digitálně vylepšeném obraze, s digitálním zvukem 5.1 a zbrusu novými bonusy.

Bonusy: Hlasy ze seznamu, Steven Spielberg: Příběh nadace Shoah

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.