Náhled předního přebalu DVD

International

International, The The International, USA / Německo / Velká Británie, 2009

Režie: Tom Tykwer

Hrají: Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Ulrich Thomsen, Brían F. O'Byrne, Patrick Baladi, Haluk Bilginer, Luca Barbareschi, Jack McGee, James Rebhorn, Ty Jones, Giorgio Lupano, Ben Whishaw, Natalie Gold, Jon DeVries, George Aloi, Lucian Msamati, Eric Warren Singer, Chris Henry Coffey, Luca Calvani, Felix Solis, Naomi Krauss, Axel Milberg, Alex Cranmer, Peter Jordan, Alexander Yassin, Sigo Heinisch, Michel Voletti, Ricky Watson, Michael Bornhütter, Thomas Morris, Loris Loddi

Délka filmu: 118 minut

Rozlišení:1080p

Zvuk: DD 5.1 český, anglický, maďarský, ruský, turecký, ukrajinský, VO polský

Blu-ray Disc

Titulky: české, slovenské, anglické, polské, turecké, ruské, ukrajinské,arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, islandské, litevské, srbské, slovinské, maďarské, rumunské

Vydal: Bontonfilm

Děj filmu: Clive Owen coby agent Interpolu Salinger a Naomi Wattsová v roli zástupkyně státního návladního Whitmanové se ve strhujícím politickém thrilleru z dílny německého filmového iluzionisty Toma Tykwera snaží odhalit spiknutí, které míří nebezpečně vysoko.
Renomovaný německý režisér Tom Tykwer si vysloužil vavříny v roce 1998 originálním thrillerem Lola běží o život, o pár let později se blýsknul vynikajícím dramatem Nebe s Cate Blanchettovou a mnozí si budou jeho filmový rukopis pamatovat i díky famóznímu fantasknímu dramatu Parfém: Příběh vraha. Do vod akčních thrillerů, situovaných do zákulisí vysoké politiky, však Tykwer vstoupil až v roce 2008, a to právě snímkem International. Jeho námět byl inspirován velkým finančním skandálem, jenž se odehrál na přelomu 80. a 90. let minulého století.
Clive Owen, vynikající britský herec známý například z Potomků lidí, zde hraje agenta Interpolu Louise Salingera, který se společně s manhattanskou zástupkyní státního návladního Eleanor Whitmanovou v podání Naomi Wattsové (Kruh, 21 gramů) snaží odhalit pozadí korupce v jednom z nejmocnějších finančních domů světa. Během svého pátrání po podezřelých finančních tocích, které je zavede do Berlína, Milána a Istanbulu, postupně přicházejí na to, že tahle hra míří mnohem výš, než kdokoli předpokládal. Z toho ale vychází také jednoznačný a znepokojující rezultát - účastníci spiknutí takového rozsahu se rozhodně nebudou štítit ničeho, jen aby jejich tajemství zůstalo skryto. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.