Náhled předního přebalu DVD

Transcendence

Transcendence, USA / Velká Británie, 2014

Režie: Wally Pfister

Hrají: Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Kate Mara, Cole Hauser, Cory Hardrict, Olivia Dudley, Clifton Collins Jr., Luce Rains, Wallace Langham, Chad Brummett, Josh Stewart

Délka filmu: 119 minut

Rozlišení:1080p 21:9

Zvuk: dts HD český, anglický, maďarský

Blu-ray Disc

Titulky: české, české pro neslyšící, maďarské

Vydal: Bonton film

Děj filmu: Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce.
Sami tím však „božský experiment" uspíší a Will osobně se v projektu transcendence stane hlavním hrdinou. Pro jeho ženu Evelyn (Rebecca Hall) a dalšího vědce Maxe (Paul Bettany) zde totiž neleží otázka, zda je to možné, ale zda je to správné. A co se vlastně stane. Willovo vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli, kterou sám vytvořil. Důsledky záhy pocítí celý svět. Willova původní touha obsáhnout vědění celého světa se však rychle mění v jiný cíl: získat nad celým světem kontrolu.

Bonusy: Co je Transcendence?; Wally Pfister: Osobní vize; Ochrana před hrozbou; Příslib umělé inteligence; Teaser: To jsem já, Singularita, R.I.F.T.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.